Економісти погіршили прогнози зростання ВВП США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти погіршили прогнози зростання ВВП США

Казна та Політика
384
Найбільша країна світу за обсягом ВВП може зіткнутися з проблемою зростання економіки - до такого висновку дійшли економісти, розчаровані даними про динаміку ВВП США в першому кварталі 2011 року.
Спочатку багато експертів сподівалися, що відновлення американської економіки, що сповільнилося через низку факторів, які були визнані тимчасовими, знову піде в гору, однак поки цього не відбулося, пише The Wall Street Journal.
Виробничий сектор не демонструє активного зростання, на ринку житла зберігаються проблеми, споживачі вважають за краще економити, і все це в цілому свідчить про те, що шлях США до остаточного оздоровлення економіки виявиться довшим, ніж очікували експерти.
"Складно забезпечити швидке відновлення, коли історично швидкість відновлення забезпечували саме ринок житла і споживачі", - прокоментував ситуацію, що склалася економіст IHS Global Insight Найджел Голт. За його оцінками, темпи зростання ВВП США з поправкою на інфляцію в найближчі квартали не перевищать 3% в річному численні. Це краще, ніж 1,8%, досягнуті в січні-березні, але все ще недостатньо, щоб призвести до істотного скорочення безробіття.
Все більше економістів погіршують прогнози зростання ВВП США в II кварталі. Так, експерти JPMorgan Chase & Co. переглянули оцінку підйому економіки з 3% до 2,5% у річному вирахуванні, а аналітики Bank of America Merrill Lynch були ще більш песимістичні - їх новий прогноз становить всього 2% проти раніше очікуваних 2,8%. Deutsche Bank урізав прогноз з 3,7% до 3,2%.
Американські компанії також висловлюють стурбованість економічними умовами. Найбільший світовий виробник устаткування для випуску мікросхем - AppliedMaterials Inc. очікує на уповільнення зростання на ринках чіпів і сонячної енергетики. Hewlett-Packard Co. погіршив оцінку річного прибутку на тлі зниження продажів ПК і негативних наслідків землетрусу в Японії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас