Греки мають підтримати безпрецедентні заходи жорсткої економії, аби отримати мільярдну допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греки мають підтримати безпрецедентні заходи жорсткої економії, аби отримати мільярдну допомогу

Казна та Політика
320
Єврокомісар з економічних і валютних питань Оллі Рен закликав владу Греції якнайшвидше домовитися з опозицією і громадянами країни про реалізацію заходів жорсткої економії, передає "Німецька хвиля". В інтерв'ю газеті Die Welt, опублікованому 30 травня, політик висловив думку, що напередодні прийняття рішення про виділення чергового мільярдного траншу Греції "часу на довгі переговори немає".
За словами О.Рена, червень стане ключовим місяцем не лише для Греції, але і для всього Євросоюзу. Червень може стати "початком кінця кризи", або ж єврозона "вийде на новий виток кризових явищ", які спровокують "негативну ланцюгову реакцію у фінансовій системі" і "зараження економік інших держав", відзначив єврокомісар. Як термінові заходи Оллі Рен назвав зниження дефіциту держбюджету Греції, реалізацію програм приватизації держмайна і досягнення згоди в суспільстві про підтримку заходів допомоги, яку збираються надати Греції ЄС і Міжнародний валютний фонд.
Тим часом Європейський центральний банк знов виступив із застереженням про небезпеку реструктуризації боргів Греції. Член правління Європейського центрального банку Лоренцо Біні Смагі відзначив в інтерв'ю газеті Financial Times, опублікованому 30 травня, що реструктуризація боргів або вихід з єврозони буде "смертельним ударом" для Греції. Дестабілізація внаслідок цього кроку не лише загрожує країнам в зоні ходіння єдиної європейської валюти, але і матиме драматичні наслідки за її межами, вважає банкір.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас