Королевська: Доста вже говорити про віртуальні перемоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Доста вже говорити про віртуальні перемоги

Казна та Політика
249
В 2011 році уряд не зробив нічого для підвищення конкурентоспроможності України.
Так прокоментувала УНІАН результати досліджень конкурентоспроможності (Міжнародний інститут управління, Швейцарія) і корупції (аудиторська компанія Ernst&Young) народний депутат, глава Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська (фракція "БЮТ-Батьківщина").
Королевська відзначає, що Україна продовжує залишатися однією з найменш конкурентоздатних економік світу. "Чиновники розповідають про успіхи в дерегуляції, поліпшенні інвестиційної привабливості України і боротьбі з корупцією. Проте, міжнародні рейтинги говорять про протилежне. Може, доста вже говорити про віртуальні перемоги, і приступити до реальних змін?", - говорить депутат.
Як повідомлялося раніше, в опублікованому рейтингу найбільш конкурентоздатних країн світу Міжнародного інституту управління, Україна зайняла 57-е місце з 59-ти країн, що взяли участь в дослідженні.
На думку народного депутата, негативна оцінка діям уряду поставлена за ручне втручання в економіку, повсюдний адміністративний тиск на бізнес, недостатній захист прав власності і корупцію.
Нагадаємо, за результатами дослідження корпоративного шахрайства і корупції в країнах Європи аудиторської компанії Ernst&Young, Україна виявилася однією з найбільш корумпованих країн в Європі. Широке поширення корупції і хабарництва в Україні визнали 91% українських підприємців, опитаних компанією, тоді як в середньому по Європі цей показник склав 62%.
Королевська вважає, що для виправлення ситуації уряд повинен концентруватися на таких завданнях: зниження податкового тиску; спрощення адміністрування податків; масштабна дерегуляція, результатом якої буде скорочення контактів бізнесу з контролюючими органами; відмова від ручного управління економікою; а також реальна, а не декларативна боротьба з посадовими злочинами чиновників.
Відповідні заходи передбачені пакетом законодавчих ініціатив "Народна реформа", розробленим за участю понад 300 громадських організацій і профспілок і зареєстрованим у Верховній Раді України Королевською.
"Саме ці заходи, запропоновані громадянським суспільством, дозволять Україні забезпечити розвиток конкурентної економіки 21-го століття в Україні і підняти стандарти життя людей", - заявляє Королевська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас