Швеція: Не може бути й мови про продовження термінів погашення боргу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція: Не може бути й мови про продовження термінів погашення боргу Греції

Казна та Політика
434
Не може бути й мови про продовження термінів погашення боргу Греції, поки країна не досягне профіциту бюджету, сказав міністр фінансів Швеції Андерс Борг в інтерв'ю Die Welt, опублікованому в Інтернеті в минулі вихідні. "Греція повинна показати вищі результати, що вона приймає прописані їй ліки", - відзначив Борг.
На його думку, в інших країнах, таких як Естонія і Латвія, зроблено значно більше в плані фінансової дисципліни. "Лише тоді, коли Греція досягає дуже значного (бюджетного) профіциту, ми можемо почати говорити про продовження термінів погашення боргу, перепрофілювання або іншого відшкодування", - додав Борг.
Греція потребує збільшення податкових надходжень і скорочення витрат зараз, а не через декілька років, і такі заходи просто не можуть бути відкладені, говорить він. Країні буде потрібно п'ять, шість або навіть сім років, аби відновити свій фінансовий авторитет, додає він. "На даний момент, Греція - це закрита економіка в центрі Європи, що насправді абсурд", - сказав він. Греції необхідно створити незалежний інститут приватизації державних підприємств з метою зробити їх конкурентоздатними, схожий на Treuhandanstalt в Німеччині після возз'єднання, говорить він.
Приватизації Знадобиться від п'яти до десяти років і вона буде стикатися з політичними труднощами, аби звільнити 300 млрд. євро державної власності. Борг також вважає, що Греція повинна реформувати свою пенсійну систему для забезпечення пенсією громадян пізніше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас