Експерти: Золото може продовжити своє зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Золото може продовжити своє зростання

Банківські метали
637
Вартість золота на поточному тижні визначатиметься макроекономічною статистикою із США і єврозони. В центрі уваги учасників ринку буде публікація даних із США за травень щодо індексів ділової активності в Чикаго (Сhicago PMI) і по всій країні (ISM), числа зайнятих від агентства ADP і числа зайнятих в несільскогосподарському секторі. З новин єврозони важливими для ринку будуть: індекс ділової активності у виробничому секторі (PMI) і дані щодо споживчої інфляції за травень.
На ринку, як відзначають експерти Forex Club в Україні, існують передумови для продовження зростання вартості золота. Побоювання щодо боргових проблем європейських периферійних країн спонукали інвесторів до купівлі дорогоцінного металу. Проте перешкоджати зростанню золота будуть сильні останнім часом позиції долара США, оскільки напруженість щодо ризиків сповільнення американської економіки ще не стихла.
У випадку якщо виправдаються чекання того, що приріст числа зайнятих в несільскогосподарському секторі в США в травні дещо скоротився, а індекс ділової активності Chicago PMI в травні знизився, золото може продовжити своє зростання. Рівнем опору для дорогоцінного металу на найближчі п'ять торговельних сесій може стати значення 1570 доларів США за тройську унцію.
Якщо ж макроекономічні дані з Штатів виявляться позитивними, золото може виявитися під тиском. Рівнем підтримки може стати значення 1500 доларів США за тройську унцію.
Котируванням золота минулого тижня в черговий раз удалося відновити свої позиції після нещодавніх обвальних розпродажів. Побоювання учасників ринку з приводу боргової кризи в єврозоні підштовхнули інвесторів до купівлі жовтого металу. Додаткову підтримку золоту надало зниження американського долара на тлі позитивних макроекономічних новин з єврозони. Так, темпи зростання ВВП Німеччини за перший квартал поточного року залишилися незмінними на рівні 5,2% в річному вираженні, а індекс умов ділового середовища в Німеччині від інституту IFO зріс з 110,4 в квітні до 114,2 в травні. Вартість золота за підсумками минулого тижня зросла на 1,6% до 1536,10 доларів США за тройську унцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас