S&P знизило довгостроковий рейтинг оператора АЕС "Фукусіма" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило довгостроковий рейтинг оператора АЕС "Фукусіма"

162
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило довгостроковий кредитний рейтинг оператора аварійної японської АЕС Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) з BBB+ до B+. Агентство також знизило короткостроковий рейтинг компанії з A-2 до B. Рейтинги продовжують перебувати в списку на перегляд, агентство не виключає їх подальшого пониження або підвищення. Про це йдеться в матеріалах Standard & Poor's, передає РБК.
Пониження рейтингів відображає ризики погіршення незалежного кредитного профілю компанії, пов'язані з невизначеністю довкола виділення TEPCO фінансової допомоги державою, а також можливість реструктуризації банками боргів підприємства.
Нагадаємо, 2 квітня рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий кредитний рейтинг TEPCO з A+ до BBB+. Агентство також знизило короткостроковий рейтинг компанії з A-1 до A-2. Прогноз щодо рейтингів "негативний".
Раніше аналогічний крок зробило інше рейтингове агентство - Moody's.
Аналітики S&P пов'язують пониження рейтингів компанії з наслідками руйнівного землетрусу магнітудою 9,0, який обрушився на Японію 11 березня 2011 р. Він викликав серйозну аварію на АЕС "Фукусіма-1", оператором якої є TEPCO. Голова ради директорів TEPCO заявив про неминучість ліквідації чотирьох (з шести) аварійних енергоблоків АЕС. Експерти оцінили вартість ліквідації, яка може зайняти до 30 років, в 12 млрд дол. Аналітики S&P не відкидають, що уряд Японії буде змушений надати компанії допомогу в даній ситуації.
Tokyo Electric Power Cо - японська електроенергетична компанія. Забезпечує електроенергією регіон Канто, префектуру Яманасі і східну частину префектури Сідзуока.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас