СБУ хоче дозволу провокувати суддів на хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ хоче дозволу провокувати суддів на хабарі

Казна та Політика
2887
В Службі безпеки України вважають за доцільне скасувати кримінальну відповідальність за провокацію дачі хабара суддям з метою підвищення ефективності викорінювання цього явища в їхніх лавах.
Зокрема, таку позицію сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловив начальник Головного управління з питань боротьби з корупцією СБУ Віктор Трепак, коментуючи стан корупції в судовій системі України.
“Якби законодавець скасував цю норму, і нам самим можна було провокувати хабар судді, ми б могли краще працювати у викорінюванні хабарництва”, - сказав він, зазначивши, що зараз є багато проблем і перешкод щодо документування працівниками СБУ фактів хабарництва серед суддів. “Зараз без людей, які б зверталися до нас і говорили, що від них вимагають хабар, задокументувати його дуже-дуже складно”, - пояснив Трепак.
За його словами, торік Генеральна прокуратура за матеріалами СБУ порушила 29 кримінальних справ стосовно суддів, цього року таких справ вже 12, з них 4 - за хабарництво.
У свою чергу народний депутат України, перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя Юрій Кармазін не погодився з такою позицією. “З одного боку, так, це буде ефективно, хоча будуть перегини і політична мотивованість. Але саме через те, що це дасть політичну мотивованість, робити це дуже небезпечно”, - сказав депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас