Табачник вважає, що треба залишити тільки 10% вузів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник вважає, що треба залишити тільки 10% вузів

3097
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що для забезпечення освітніх потреб населення України досить 90 вищих навчальних закладів.
Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Інвестгазета".
"Світовим параметрами відповідає показник, коли один успішний університет відповідає 500-800 тисячам жителів країни. Тобто якщо в Україні живуть близько 48 млн чоловік, значить, нам було б достатньо близько 90 вищих навчальних закладів", - сказав міністр.
При цьому Табачник вкотре відзначив, що існуюча кількість вузів, що становить близько 900, є надмірною.
Він також висловив думку, що зараз якість освіти в багатьох вузах залишає бажати кращого, зокрема при підготовці журналістів.
"Підготовка журналістів навіть у таких провідних навчальних центрах, як КНУ ім. Шевченка та Львівський університет ім. Івана Франка, перебуває на низькому рівні - вони вчать якоїсь абстрактної журналістики, без конкретної прив'язки", - підкреслив міністр.
Водночас у контексті укрупнення вузів Табачник повідомив, що критерієм для підтвердження вузом статусу університету передбачається визначити його здатність забезпечити підготовку фахівців не менш ніж у 8 сферах знань, а не кількість студентів і факультетів, як передбачалося раніше.
"У робочій групі зі студентами та викладачами вже погоджено, що критерієм для підтвердження статусу університету буде те, що вуз може забезпечити підготовку фахівців не менш ніж у 8 сферах знань. Але тепер те, що ми могли реформувати за 2 роки від моменту ухвалення закону, будемо робити в п'ять-шість разів довше", - сказав він.
Міністр також повідомив, що нова редакція закону про вищу освіту, яка вже пройшла публічне обговорення в 600 навчальних закладах, буде представлена ​​на розгляд Кабінету Міністрів на початку червня.
Як повідомляло агентство, у березні Табачник прогнозував об'єднання близько 50 вищих навчальних закладів до вересня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас