Клюєв: Перший етап дерегуляції економіки України буде завершено до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Перший етап дерегуляції економіки України буде завершено до кінця року

Казна та Політика
402
"Перший і основний етап роботи з дерегуляції економіки України буде завершено до кінця поточного року", - заявляє перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.
Як зазначив віце-прем'єр у своїй статті в газеті "Дзеркало тижня", уряд не збирається зупинятися і буде і далі наполегливо працювати над спрощенням умов ведення підприємницької діяльності в країні
"Впевнений, мало знайдеться країн у світі, які б за такий короткий час здійснювали такий величезний обсяг нормативної і законодавчої роботи щодо спрощення ведення бізнесу. Всього за рік змінені і ухвалені сотні нормативно-правових актів" - підкреслив Клюєв.
За його словами, значні кроки зроблені зі спрощення дозвільної системи.
"Важливо, що ми ввели декларативний принцип ведення ряду видів підприємницької діяльності. Кількість різних дозвільних документів зменшилася майже в два рази. Якщо раніше їх було більше 200, то зараз - 134. Наприклад, не потрібно отримувати дозвіл на будівництво тимчасових споруд та об'єктів, які не становлять небезпеки для життя людей. А в цю категорію потрапляють невеликі офіси, магазини, кафе, ресторани, майстерні. Тобто, саме те, що має причетність до малого бізнесу", - пише Клюєв.
"Він також відзначає, що значно спрощені та прискорені дозвільні процедури в будівництві. Якщо раніше цей процес міг тягнутися рік-півтора, то зараз він повинен займати максимум 2 місяці - кількість дозвільних процедур і узгоджень зменшилася майже в чотири рази - з 93-х до 23-х", - говорить віце-прем'єр.
За його словами, скасоване ліцензування 90% видів робіт (2046 з 2268) і 30% видів діяльності (23 з 78).
"Крім того, більшість ліцензій стали безстроковими і для їх отримання тепер потрібно збирати меншу кількість паперів. Експерти підрахували, що всі ці заходи економлять підприємцю 23 дні на рік, які раніше він повинен був витрачати на збір різноманітних дозволів і довідок", - пише віце-прем'єр.
За його словами, тепер чиновник буде особисто відповідати за створення нових адміністративних бар'єрів для бізнесу - вже ухвалений закон, який суттєво посилює відповідальність держслужбовців. Наприклад, якщо чиновник затягує з видачею ліцензії, необґрунтовано відмовляється її видавати, підписує регуляторний акт, який не пройшов обговорення з громадськістю, йому на перший раз загрожує штраф до 850 грн, а на другий - звільнення, повідомляє Клюєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас