Тимошенко не виключає, що її можуть заарештувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко не виключає, що її можуть заарештувати

Кримінал
324
Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко допускає подальші спроби обмеження її свободи, зокрема її арешт. Про це вона сказала в інтерв'ю російському телеканалу "РЕН ТБ", повідомляє радіо "Свобода".
"...Люди, які сьогодні при владі, просто вважають, що в них немає іншого виходу", - сказала екс-прем'єр, відповідаючи на питання, чи є ймовірність того, що її дійсно можуть заарештувати.
"Враховуючи те, що сьогодні у Президента (Віктора Януковича) і в його команди рейтинг досяг 11%, вони вважають, що тільки через в'язницю можна усувати конкурентів", - заявила Тимошенко.
При цьому екс-прем'єр вкотре підкреслила, що 24 травня їй вдалося уникнути арешту лише завдяки широкій підтримці населення.
Нагадаємо, 24 травня за рішенням суду Генеральна прокуратура України затримала Тимошенко для проведення слідчих дій. При цьому рішення суду передбачало можливість зміни запобіжного заходу для Тимошенко з підписки про невиїзд на арешт. Однак після 7-годинного допиту Тимошенко звільнили. Того ж дня Генпрокуратура завершила розслідування справи проти лідера "Батьківщини" і висунула їй звинувачення в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 р.
Як відомо, в постанові про порушення справи № 49-3151, врученому Тимошенко 13 квітня, йдеться, що 19 січня 2009 р. вона, "перевищуючи надану їй владу і службові повноваження, особисто схвалила і затвердила своїм підписом і печаткою Кабінету міністрів письмову директиву НАК "Нафтогаз України" на переговорах з ВАТ "Газпром" про купівлю-продаж природного газу в 2009-2019 роках", що призвело до суттєвих збитків для держави.
Відзначимо, 18 травня перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що стосовно Тимошенко може бути змінений запобіжний захід на взяття під варту. Кузьмін відзначив, що "слідчий буде змушений вдатися до таких дій, якщо Тимошенко та її захисники будуть ухилятися від проведення слідчих дій".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас