Газпром: Попит на газ б'є рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Попит на газ б'є рекорди

Енергетика
363
Попит на російський газ на зовнішньому ринку б'є рекорди. Це констатував голова правління компанії Газпром Олексій Міллер на зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим.
"У першому кварталі обсяг поставок газу в далеке зарубіжжя перевищував відповідний період 2010 року на 12%, в квітні - більш ніж на 20% і зараз, у травні, - на 30%. Добові обсяги постачання газу до Європи відповідають обсягам поставки в зимові місяці", - похвалився Міллер.
Як повідомляє прес-служба Газпрому, в компанії пов'язують високий попит з низкою зовнішніх чинників: подіями на Близькому Сході і півночі Африки, а також з японською атомною кризою.
"Сумарно об` єм поставок газу на експорт в порівнянні з відповідним періодом минулого року вже перевищив 25 млрд. кубометрів, тому введення в дію першої нитки газопроводу "Північний потік" є дуже своєчасним. Ми закінчили будівництво морського газопроводу, укладена остання труба. У жовтні-листопаді будуть здійснені перші комерційні поставки газу в Західну Європу", - додав Міллер.
Україна в 2011 році планує закупити у Росії близько 40 млрд. кубометрів газу. У 2010 р. було закуплено 36,473 млрд. кубометрів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас