Колишній керуючий директор Nasdaq Джонсон визнаний винним у використанні інсайдерської інформації, заробивши понад 640 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній керуючий директор Nasdaq Джонсон визнаний винним у використанні інсайдерської інформації, заробивши понад 640 тис. дол.

Кримінал
110
Колишній керуючий директор відділу ринкової інформації біржі Nasdaq Дональд Джонсон визнаний винним у використанні інсайдерської інформації, що принесло 56-річному менеджеру понад 640 тис. дол., повідомляє РБК daily із посиланням на Міністерство юстиції США.
"Я купував і продавав акції п'яти компаній, що оберталися на Nasdaq, протягом трьох років, з 2006 по 2009 рік", - признався Джонсон.
Джонсону загрожує до 20 років в'язниці, штраф у розмірі 5 млн дол. і конфіскація незаконно отриманих доходів. Правда, адвокат обвинуваченого впевнений, що ув'язнення не триватиме більше 2,5-3 років. Проголошення вироку призначене на 12 серпня.
Нагадаємо, до виходу на пенсію Джонсон відповідав за моніторинг торгівлі акціями компаній на майданчику Nasdaq, а також надавав їм відповідну інформацію і аналітичні огляди. При цьому він отримував попередню інформацію про доходи компанії, прес-релізи і важливі кадрові перестановки, а потім використовував її для купірлі і продажу акцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас