П'ять модернізованих в Україні Ан-32 відправлено до Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять модернізованих в Україні Ан-32 відправлено до Індії

Казна та Політика
132
Перші п'ять легких військово-транспортних літаків Ан-32 ВПС Індії, на яких були проведені роботи з ремонту і модернізації, відправлені до Індії, повідомляє РосБізнесКонсалтинг із посиланням на прес-службу ДП "Антонов".
Нова модифікація Ан-32 отримала позначення An-32RE (reequipped). На модернізованих машинах встановлено сучасне обладнання попередження зіткнення літаків в повітрі, раннього попередження зіткнення із землею, система супутникової навігації, літакові далекоміри, модернізовані радіовисотоміри, новий радіолокатор з двома багатофункціональними індикаторами, нове кисневе обладнання, покращені крісла екіпажу. Вантажопідйомність літака збільшена до 7,5 т.
Роботи проводилися на держпідприємстві "Завод №410 цивільної авіації" за участю розробника і більше 20 інших підприємств України, Росії, Швейцарії і США.
Ан-32 розроблений в КБ Антонова на замовлення індійських ВПС. Постачання Ан-32 до Індії почалися в 1984 році. 15 червня 2009 року між Україною і Індією був підписаний договір на виконання ремонту і модернізації 105 Ан-32 ВПС Індії. Головним його виконавцем з українського боку визначено дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт". Співвиконавцями контракту є "Антонов", "Завод №410 ГА", ВАТ "Мотор Січ".
Згідно з контрактом, 40 літаків будуть модернізовані в Україні, 65 - на авіазаводі ВПС BRD-1 в Канпурі (Індія). Перші п'ять Ан-32, які зараз передані замовнику, прилетіли до Києва для модернізації в березні минулого року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас