Затримання Тимошенко санкціонував Кузьмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримання Тимошенко санкціонував Кузьмін

Кримінал
850
Затримання екс-прем'єра Юлії Тимошенко було прийняте з відома першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка в ефірі телеканалу "Інтер".
"Слідчий, згідно з чинним законодавством, змушений був поставити питання перед судом, з відома наглядаючого прокурора, про затримання і доставку Тимошенко до суду... Що ним і було зроблено", - відзначив він.
"Затримання - це доставка до суду... Згодом суд вирішує заарештувати чи ні. Протягом трьох днів", - уточнив Пшонка.
"Вимога закону - обов'язкова згода наглядаючого прокурора. Така згода була отримана. Жодного секрету немає: за слідством Головного слідчого управління Генпрокуратури наглядає перший мій заступник, Кузьмін", - розповів генпрокурор.
На питання, чи радився Кузьмін з генпрокурором, Пшонка відповів: "Мене повідомили, що все робиться відповідно до вимог закону". Він також заявив, що судове рішення про затримання Тимошенко було отримане 23 травня і "Тимошенко знаючи про це рішення, у вівторок 24 травня з'явилася".
Відповідаючи на питання, звідки екс-прем'єр дізналася про це судове рішення, Пшонка заявив: "Була публічність цього рішення. Жодної конспіративності не було".
Як відомо, у вівторок Тимошенко була затримана в будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури для проведення слідчих заходів, після семигодинного допиту її звільнили.
Захисник Тимошенко, бютівець Сергій Власенко заявляв, що після допиту Тимошенко доставлять до суду для обрання їй запобіжного заходу у вигляді арешту.
В той же час перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що в Генпрокуратурі не бачать необхідності в арешті Тимошенко, але можуть вдатися до цього заходу в майбутньому.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас