Ющенко назвав "величезну помилку" Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко назвав "величезну помилку" Януковича

Казна та Політика
5405
Екс-президент України Віктор Ющенко назвав фундаментальні помилки Януковича. Відповідаючи на питання про те, чи довіряє Ющенко нинішній владі, яка говорить, що проводить реформи, він відповів: "Я б сказав, що ця довіра дуже мала. Я не знайшов аргументів для великої довіри. При всій пошані до Сергія Тігіпка, який говорить багато правильних речей, мені здається, було б цікаво мати і зворотний контакт з громадськістю".
"Не кваптеся давати прості відповіді на складні питання. Мовляв, проведемо фіскальну реформу і встановимо діалог з бізнесом. Та не встановите нічого. Коли нацьковують українця на українця, а великороса вважають більшим братом, ніж один одного, - ви не проведете фіскальну реформу. У вас єдності не вистачить. В тих, хто проводить реформи, буде безумний опір, незалежно від того, корисна ця реформа чи ні", - відзначив екс-президент.
За його словами, з такою фіскальною моделлю, яка нав'язана Україні вже років 15, в основі якої улюблений вислів Миколи Азарова - "стягнення податків", "ми прийшли до того, що наша фіскальна модель найгірша в світі".
Крім того, Ющенко прокоментував підписання Януковичем закону про червоний прапор. "Величезна помилка президента. Реанімувати прапор, який приніс Голодомор до України 1920-х, 30-х, 40-х років, прапора, під яким проводилися політичні репресії. Скільки нам ще потрібно Соловків, аби зрозуміти: ці злочини робилися під цим прапором - серповим і молоткастим? Чому за Червоною площею першим йде російський триколор? Чому в Україні по Хрещатику попереду йде червоний прапор? Нам хотіли показати, що на 20-му році незалежності ми не самостійні", - підкреслив Ющенко.
Він також повернувся до подій, які сталися у Львові 9 травня. "Я хочу сказати про львівські події 9 травня. Звести двох українців, одеських і галичанських, щоб рвали один іншому піджаки, - це великий московський задум. Це відкидає нас в минуле на роки", - додав він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас