Кабмін пропонує вдосконалити введення тимчасових адміністрацій в небанківських фінустановах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує вдосконалити введення тимчасових адміністрацій в небанківських фінустановах

Казна та Політика
95
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді вдосконалити механізм введення Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг тимчасових адміністрацій в небанківських фінустановах.
Про це йдеться в розробленому урядом законопроекті №8565, зареєстрованому в парламенті 25 травня.
Документ, зокрема, передбачає розширення повноважень тимчасових адміністраторів, посилення їхньої відповідальності, посилення відповідальності осіб, які чинять опір введенню тимчасових адміністрацій.
Так, законопроект передбачає доповнення закону "Про фінансові послуги і держрегулювання ринків фінансових послуг" нормою про введення штрафних санкцій за правопорушення на ринках фінансових послуг, нормою про спеціальні вимоги до тимчасових адміністраторів і про їх відповідальність, а також нормою про права і обов'язки тимчасових адміністраторів і про порядок введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.
Крім того, згідно з законопроектом, фінустанови, в яких вводяться тимчасові адміністрації, звільняються від сплати державного мита.
Кабмін вважає, що прийняття даного законопроекту дозволить підвищити ефективність діяльності тимчасових адміністрацій, що сприятиме захисту інтересів прав споживачів послуг небанківських фінустанов.
Як повідомляло агентство, в даний час введення тимчасових адміністрацій в небанківських фінустановах регулюється законом "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас