Банк "Надра" може продовжити ефективний розвиток без залучення урядового субборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" може продовжити ефективний розвиток без залучення урядового субборгу

Кредит&Депозит
938
Залучення стратегічного інвестора і активна реалізація санаційних заходів дозволяють банку "Надра" (Київ) продовжити свій розвиток без отримання підтримки уряду у вигляді субординованого кредиту.
"З моменту проведення аудиту банк здійснив велику роботу. Ми реструктуризували кредити клієнтів на суму понад 2,8 млрд грн, наростили резерви за кредитами до 6 млрд грн, провели додаткову емісію акцій на суму 3,5 млрд грн. Банк не планує звертатися до уряду за субординованим боргом", - сказала тимчасовий адміністратор кредитно-фінансової установи Валентина Жуковська в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Залучення такого значущого інвестора підтверджує цінність банку. Команда Надра провела колосальну роботу щодо стабілізації діяльності фінансової установи", - додала вона.
Жуковська також повідомила, що виведення тимчасової адміністрації планується раніше 12 серпня: найближчим часом почнеться формування органів управління банку, зокрема наглядової ради і правління банку.
"Після закінчення процесу реєстрації (акцій), у першій половині липня, ми плануємо отримати глобальний сертифікат акцій. Після депонування його в депозитарії компанія Centragas Holding AG стане повноправним акціонером банку. Відповідно, вона зможе брати участь в управлінні фінустановою", - повідомила банкір.
Стосовно відносин з акціонерами банку (Manmade Enterprises Ltd і HSBC Trustee (CI) Ltd) В. Жуковська зазначила, що вони мали можливість взяти участь у капіталізації фінустанови.
"Сам факт того, що банк судиться зі своїм акціонером, тоді коли необхідно відновлювати діяльність фінустанови, з моєї точки зору, вже нонсенс. Банк оголосив додаткову емісію, не акцентуючи увагу на старих або нових акціонерів. Ми надали рівні права щодо можливості взяти участь у капіталі всьому: і на першому, і на другому етапі розміщення акцій допемісії", - зазначила вона.
Як повідомлялося, 29 квітня банк "Надра" завершив розміщення акцій додаткової емісії на 3,5 млрд грн, в результаті чого його статутний капітал зростає в 9,9 рази, до 3,89 млрд грн.
За підсумками додаткової емісії австрійська компанія Centragas Holding, що належить українським бізнесменам Дмитру Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%), сконцентрує 89,97% акцій банку.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. До початку квітня 2011 найбільшими акціонерами фінустанови залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%).
За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 квітня 2011 року банк "Надра" посідав 12-е місце (22,449 млрд грн) серед 176 банків країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас