Азаров: Рішення американського суду - урок усім чиновникам, що здійснюють держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Рішення американського суду - урок усім чиновникам, що здійснюють держзакупівлі

Казна та Політика
1905
Уряд України вітає рішення американського суду про повернення до державного бюджету України понад $19 млн, незаконно витрачених урядом Юлії Тимошенко на придбання вакцин за завищеними цінами, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Це лише початок тієї великої роботи, яка зараз проводиться міжнародним аудитом з повернення народних грошей Україні", - говориться в коментарі Азарова, розміщеному на сайті уряду України в четвер.
Прем'єр пояснив, що американський суд встановив, що ціни, за якими закуповувалася вакцина в Україну попереднім урядом, завищені, і ті схеми, які використовувалися посередниками при закупівлі, призвели до того, що для України вартість вакцини виявилася серйозно завищеною. "І суд ухвалив рішення 19 мільйонів доларів повернути Державі Україні... А якщо порівнювати, багато це чи мало, то на ці гроші можна побудувати гарну сучасну лікарню, обладнану гарним обладнанням", - зазначив він.
"Тому ми вітаємо це рішення американського суду і сподіваємося, що на цьому робота не закінчиться, і всі ці багатомільярдні витрати, які пішли невідомо куди, будуть компенсовані нашим людям", - підкреслив прем'єр.
Азаров вважає, що це "серйозний урок всім тим чиновникам, і перш за все нинішнім, які здійснюють державні закупівлі".
"Рано чи пізно ось такі корупційні схеми, за якими закуповуються за завищеними цінами прилади, обладнання або ліки, рано чи пізно всі схеми стануть прозорими, з них будуть здійснені правові дії, і не тільки збиток буде відшкодований, але і винуватці покарані", - заявив прем'єр.
Азаров назвав рішення американського суду першим прецедентом в системі державних закупівель, у системі боротьби з корупцією. "Це надзвичайно важлива справа", - сказав він.
Як повідомлялося, суд округу Орегон (штат Орегон, США) задовольнив позовні вимоги "Укрвакцини" розміром більше $19 млн, як грошовий еквівалент збитку від закупівлі вакцини від грипу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас