Експерт: Греція може оголосити про дефолт на початку 2013 року — Finance.ua

Експерт: Греція може оголосити про дефолт на початку 2013 року

Казна та Політика
360
Греція не впорається із завданням покриття багатомільярдного державного боргу, кращим виходом для неї буде оголосити про дефолт, за нею можуть послідувати Португалія і Ірландія, вважає головний економіст швейцарського банку Lombard Odier Darier & Cie Пол Марсон.
"Я думаю, що альтернативи немає, і дефолт в Греції буде. Це абсолютно неминуче. І причини тут в тому, що ситуація із заборгованістю нестійка", - сказав Марсон журналістам в четвер.
При цьому він вважає, що для Греції, якій ЄС і МВФ надають фінансову підтримку аж до 2013 року, немає необхідності оголошувати про дефолт прямо зараз.
"Питання в тому, наскільки ймовірно, що дефолт станеться після 2013 року? Якщо є підтримка європейських держав. до 2013 року, тоді розумно буде використовувати цю підтримку, приймаючи всі можливі заходи від даного моменту до весни 2013 року, а навесні 2013 року або біля цього періоду провести дефолт. Цілком можливо, що Греція не впорається з цим завданням і дефолт буде на початку 2013 року. Яким чином це станеться? По-перше, буде урізана частина заборгованості, тобто 100 євро заборгованості перетворяться на 30 євро. І другий варіант - будуть збільшені термінові заборгованості, тобто, наприклад, трирічні облігації стануть п'ятирічними, п'ятирічні - десятирічними, десятирічні - тринадцатирічними. Таким чином, тут можливе поєднання між продовженням терміновості і скороченням заборгованості", - пояснив Марсон.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас