Янукович доручив Кабміну затвердити генплан Києва до грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив Кабміну затвердити генплан Києва до грудня

Казна та Політика
83
Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів до грудня 2011 року затвердити генеральний план розвитку Києва, а також стратегію розвитку міста до 2025 року.
Про це Янукович повідомив на презентації стратегії розвитку Києва до 2025 року.
"Не пізніше осені стратегію разом з генпланом нам необхідно буде ствердити на державному рівні", - сказав Президент, звертаючись до прем'єр-міністра Миколи Азарова.
Крім того, Глава держави заявив про необхідність створення окремої державної структури з контролю за реалізацією положень, закладених в стратегії розвитку міста.
"Розвиток Києва має бути забезпечений, тому є необхідність створення окремої управлінської структури з моніторингу проектів і реалізації стратегії", - сказав Янукович.
Він доручив уряду розробити відповідні пропозиції з урахуванням того, що головну роль в новоствореній структурі повинні грати Київська міська державна адміністрація і Київська міська рада.
В презентації стратегії розвитку Києва до 2025 року йдеться, що в цей період на реконструкцію теплових мереж планується інвестувати 1,5 млрд євро, на модернізацію водноканалізаційного господарства - 10 млн євро, реконструкцію електромереж - 220 млн євро, модернізацію житлового фонду і заміну ліфтів - 224 млн євро, розвиток метрополітену - 944 млн євро, добудови міської кільцевої дороги - 173 млн євро і будівництво паркінгів - 34 млн євро.
Як повідомляло агентство, у вересні 2010 року Київська міська рада затвердила концепцію стратегічного розвитку Києва до 2025 року.
В серпні 2010 р. Містобудівна рада при Міністерстві регіонального розвитку і будівництва (з 9 грудня - Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства) погодила концепцію стратегічного розвитку Києва, яка є базою для розробки нового генплану розвитку столиці до 2025 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас