Україна зацікавлена співробітничати з Японією у сфері енергозбереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зацікавлена співробітничати з Японією у сфері енергозбереження

Енергетика
138
Як повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, про це заявив заступник міністра Вадим Копилов під час зустрічі з виконавчим директором, радником президента компанії "Марубені Корпорейшн" з питань енергетики, металів і групи мінеральних ресурсів Каваї Шинджі.
Копилов відзначив, що в Україні проводиться реформа в системі житлово-комунального господарства, де низький рівень енергоефективності і застарілі технології.
"Застарілі ще з радянських часів основні фонди потребують значних вкладень в модернізацію саме цієї сфери. Нам було б дуже цікаво, якби ми змогли побудувати в Україні декілька заводів з виробництва сучасного обладнання, яке використовується в інфраструктурі житлового господарства", - сказав він.
Чиновник відзначив, що це, зокрема, можуть бути заводи з виробництва модулів очисних споруд, обладнання з переробки сміття, з виробництва сучасних котлів з великим коефіцієнтом ефективності, сучасних форм обліку тепла і води.
"Ми ставимо перед собою завдання повністю реформувати інфраструктуру наших міст, і рішення питання енергоефективності було б для нас дуже серйозним кроком в досягненні цієї мети. Це було б дуже ефективним вкладенням коштів, які ми отримали від Японії по Кіотському протоколу", - відзначив Копилов.
Шинджі зазначив, що компанія "Марубені Корпорейшн", яка працює у сфері "зелених інвестицій", готова запропонувати Україні низку проектів у сфері енергозбереження, і сподівається на їх успішну реалізацію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас