Держава і бізнес спільно розвиватимуть освіту в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава і бізнес спільно розвиватимуть освіту в Україні

Казна та Політика
286
Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України і бізнес спільно розвиватимуть освіту в Україні. Така домовленість була досягнута на першому засіданні Ради вітчизняних і іноземних інвесторів при МОН, яке відбулося сьогодні під головуванням міністра Дмитра Табачника і глави Об'єднаного руху роботодавців України Дмитра Фірташа.
Табачник відзначив, що Рада вітчизняних і іноземних інвесторів при міністерстві сприятиме залученню і ефективному використанню іноземних і українських інвестицій для забезпечення розвитку освіти і науки в Україні.
"Ми хотіли б залучити приватний капітал представників ділових кіл для того, щоб на завершальних етапах мати великі можливості для реалізації науково-технічних пріоритетних напрямів", - сказав міністр.
У свою чергу, Фірташ відзначив, що спільна робота урядових структур і бізнесу є прикладом ефективного державно-приватного партнерства в питаннях модернізації освіти і науки і стимулювання інноваційного розвитку економіки України.
Сторони також домовилися, що найближчим часом будуть визначені пріоритетні питання, для вирішення яких необхідне об'єднання зусиль педагогів, учених і інвесторів. Також під час сьогоднішнього засідання Рада вітчизняних і іноземних інвесторів при МОН прийняла рішення про стимулювання розвитку хімічної освіти в Україні.
Також Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України і українські роботодавці мають намір сформувати пропозиції щодо показників державного замовлення вищим і професійно-технічним навчальним закладам на підготовку кадрів хімічного профілю і внести до Кабінету Міністрів України свої пропозиції щодо розширення Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природно-математичної освіти на період до 2015 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас