ЄС чекає від України зміни закону про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС чекає від України зміни закону про держзакупівлі

Казна та Політика
347
Європейський Союз чекає від України внесення змін до закону про державні закупівлі відповідно до європейських стандартів.
В звіті ЄС щодо прогресу України в 2010 році, позитивно оцінюється прийняття нового закону про державні закупівлі, який набрав чинності 30 червня 2010 року. В той же час, законодавчі поправки, які були прийняті пізніше, викликають стурбованість з європейського боку.
"Законодавчі поправки, які дають привід для можливого виключення з відкритих торгів, були джерелом занепокоєння на початку 2011 року. Це вплинуло на загальну оцінку системи управління державними фінансами в Україні, тому виплати за рахунок бюджетної підтримки роботи секторів були припинені", - сказано в звіті.
Глава представництва ЄС в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра на прес-конференції в четвер відзначив, що ЄС вже декілька років надає Україні фінансову допомогу саме для реформування системи держзакупівель для того, щоб вона відповідала міжнародним стандартам. "ЄС і з попередніми урядами продовжував співробітничати в цьому напрямі, зокрема і з урядом Юлії Тимошенко, проте, закон так і не був прийнятий", - сказав Тейшейра.
В той же час, за його словами, новий закон про держзакупівлі був прийнятий в 2010 році, і, в цілому, він відповідав тим вимогам, які висував ЄС. Проте, ті поправки, які були внесені пізніше, створили певний регрес в цьому напрямі. "Ми працюємо далі, ми намагаємося змінити ці поправки, які змінили суть самих правил про держзакупівлі", - сказав він.
Глава представництва ЄС в Україні додав, що 17 травня був початий процес оцінки цих поправок і ЄС сподівається, що незабаром буде отриманий відповідний висновок, який і буде представлений українській стороні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас