Політолог: Луценко може отримати 5-7 років умовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Луценко може отримати 5-7 років умовно

Кримінал
359
Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко може бути засуджений на термін від 5 до 7 років умовно або з реальним відбуттям покарання.
"Не думаю, що це 12 років, оскільки б це виглядало неадекватно. Років 5-7 - це може бути", - сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.
Він підкреслив, що за інформацією, що є у нього, цей термін може бути умовним.
Проте Фесенко не відкидає, що Луценко може бути засуджений до реального терміну покарання і вийти на свободу зможе лише після наступних президентських виборів.
Нагадаємо, 23 травня відбулося попереднє судове засідання у справі Луценка. Суд постановив почати слухання по суті справи 27 травня і не знайшов підстав для зміни запобіжного заходу для Луценка. Після суду екс-міністра повернули в Лук'янівське СІЗО.
Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Печерський суд Києва вибрав для екс-міністра запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. 22 квітня Луценко почав голодовку після рішення суду в черговий раз продовжити термін його ув'язнення.
10 травня через погіршення стану здоров'я екс-міністра із слідчого ізолятора доставили в лікарню "швидкої допомоги" Києва. Сьогодні в Державній пенітенціарній службі України повідомили, що після завершення медичного обстеження Луценка переведуть з лікарні назад в СІЗО.
Під час судового засідання Луценко заявив, що далі продовжувати голодовку недоцільно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас