Україна запросила на свій ринок Чиказьку товарну біржу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запросила на свій ринок Чиказьку товарну біржу

Фондовий ринок
418
Сьогодні був підписаний меморандум про співпрацю між Кабінетом міністрів, Національним банком України і Чиказькою товарною біржею. Згідно з цим меморандумом, Чиказька біржа вивчить можливість відкриття філії в нашій країні.
"Ми сьогодні за дорученням уряду підписали меморандум, тобто угоду зо вивчення можливостей відкриття Чиказької біржі на території нашої країни, про створення Причорноморської зернової біржі, яка дозволить зробити ще один крок до цивілізованого ринку зернових", - заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.
"Підписуючи цю угоду тут, в Києві, ми створюємо ф'ючерсний ринок агропродукції, який матиме значення не лише для України, але і для всього світу", - заявив, у свою чергу, президент ЧТБ Лео Меламед.
Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, на зерновому ринку Україна зберігає лідируючі позиції. Впродовж останніх років вона знаходиться в п'ятірці світових експортерів зерна. "Наша держава упевнено тримає світове лідерство в експорті олії і ячменю, ми - третя країна в світі у виробництві насіння соняшнику, друга - у виробництві соняшникової олії і перша - в експорті цієї продукції", - додав Присяжнюк.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас