Реструктуризація боргів Греції буде гірше банкрутства Lehman Brothers — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реструктуризація боргів Греції буде гірше банкрутства Lehman Brothers

Казна та Політика
1117
Наслідки реструктуризації боргів Греції для світової фінансової системи можуть стати гірше наслідків банкрутства американського банку Lehman Brothers, яке стало початком фінансової кризи, вважає міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле. "Всі, хто дійсно в курсі справи, пов'язують сценарій реструктуризації з високими ризиками, - сказав міністр в інтерв'ю економічному виданню Handelsblatt. - Може статися так, що необхідно буде негайно виплачувати всі кредити - з відповідними наслідками для грецької платоспроможності".
Глава німецького Мінфіну закликав до терпіння, за його словами, Греції просто необхідно більше часу. У ЄС він виступає за те, щоб обговорити потребу Греції в інвестиціях, зокрема, у сфері поновлюваних джерел енергії. При цьому Шойбле виступає проти участі банків у вирішенні проблеми.
"Мова не йде про те, щоб зробити банкам позику. У нас у всіх великий інтерес в тому, щоб фінансова система функціонувала. Економіка, в якій не функціонує забезпечення грошима, так само погана, як житлове товариство без електрики і води", - уклав міністр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас