У Франції починається саміт G8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції починається саміт G8

Казна та Політика
198
У французькому місті Дювіль сьогодні починається дводенний саміт "Великої вісімки", на якому лідери найбільш розвинених держав світу обговорять ряд глобальних і регіональних проблем. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Учасники зустрічі, як очікується, схвалять надання багатомільярдної фінансової допомоги Тунісу та Єгипту, де нещодавно в результаті масових демонстрацій були повалені автократичні режими.
Крім того, глави держав G8 проведуть робочий обід з лідерами ряду африканських країн, де порушено питання міжнародної підтримки економічного розвитку регіону, сприяння регіональної та енергетичної безпеки, а також ефективності допомоги країнам Північної Африки і Близького Сходу, де опозиція вимагає демократичних реформ. Також, лідери "вісімки" торкнуться й інших традиційних тем - ситуація в Афганістані та Ірані, питання нерозповсюдження ЗМЗ, боротьба з тероризмом, а також обговорення ізраїльського-палестинського конфлікту та шляхів його подолання.
Згідно з повідомленням, учасники саміту планують обговорити кандидатуру нового голови Міжнародного валютного фонду, яка стала вакантною після арешту в США колишнього голови фонду Домініка Стросс-Кана.
"Велика вісімка" - міжнародний клуб, який об'єднує уряду Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Росії, США, Франції та Японії. Зустрічі глав держав і урядів країн G8 відбуваються щороку, як правило влітку, в черговій країні-голові. У 2010 р. саміт "Великої вісімки" пройшов у Канаді, на зустрічі глави держав розглядали питання щодо ядерних програм Ірану і КНДР.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас