МВФ високо оцінив перспективи економіки Таджикистану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ високо оцінив перспективи економіки Таджикистану

Казна та Політика
188
Міжнародний валютний фонд високо оцінив перспективи економічного розвитку Таджикистану, але попередив керівництво країни про можливі ризики і необхідність вживати заходів для їх запобігання. Про це йдеться в повідомленні, яке фонд розповсюдив з нагоди завершення чергового раунду консультацій в рамках угоди з Таджикистаном.
"Економічні перспективи країни на 2011 рік залишаються хорошими, але не без ризиків. Зростання ВВП прогнозується за підсумками року в 5,8%, що приблизно відповідає показникам ключових партнерів по регіону", - наголошується в документі. "Досить хорошими" експертам МВФ бачаться можливості розвитку бавовництва, що зумовлено "високими світовими цінами на цю продукцію". Проте, на їхню думку, "продовження зростання цін на продовольство і енергоресурси може призвести до стрибка інфляції і бідності".
Підкреслюється, що "фінансова система Таджикистану залишається уразливою, незважаючи на поліпшення деяких показників". Представники МВФ відзначили необхідність зміцнення фінансової дисципліни, а також приділення більшої уваги "витратам на соціальні потреби і інфраструктуру". Крім того, керівникам республіки рекомендується знайти такі заходи, які дозволили б "усунути зростаючі інфляційні ризики без підривання процесу відновлення економіки", передає ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас