Росіянина змусили повернути швейцарському банку UBS 1,4 млн. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянина змусили повернути швейцарському банку UBS 1,4 млн. дол

Кримінал
234
Федеральний суд Манхеттена засудив емігранта з Росії Олексія Коваля до 26 місяців в'язниці за торгівлю інсайдерською інформацією.
У січні 37-річний підсудний визнав провину за трьома висунутими йому обвинуваченнями в шахрайстві і одному - у змові, повідомляє BFM.ru з посиланням на видання The Wall Street Journal.
За даними слідства, Коваль отримував від однокурсника Ігоря Потероби непублічну інформацію про угоди, що готуються в банку UBS, після чого використовував її для проведення операцій з цінними паперами. За час слухань сума збитку UBS зросла з 870 тис. дол до 1,4 млн. дол. Федеральний суд Манхеттена ухвалив, що Коваль зобов'язаний повністю повернути її банку.
37-річному росіянину загрожувало просидіти у в'язниці 65 років. Коваля врятувало те, що він пішов на угоду зі слідством і публічно покаявся.
Серед компаній, на паперах яких обвинуваченим вдалося заробити з 2005 по 2009 роки, називаються Guilford Pharmaceuticals, Molecular Devices, PharmaNet Development Group, Via Cell, Millennium Pharmaceuticals і Indevus Pharmaceuticals.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас