ГПУ: Тимошенко не встановлювали термін для ознайомлення зі справою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: Тимошенко не встановлювали термін для ознайомлення зі справою

Кримінал
139
Слідчий Генеральної прокуратури України не встановлював екс-прем'єру України, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко та її захиснику час для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо "газових контрактів". Про це заявили в прес-службі Генпрокуратури.
"Слідчий не обмежував у часі для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Тимошенко і її захисника Сергія Власенко", - сказав керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.
Він підкреслив, що слідчий припустив, що це може бути тиждень, виходячи з практики. "Це припущення. Це не означає обмеження в часі", - пояснив керівник прес-служби Генпрокуратури.
Разом з тим, Бойченко нагадав, що якщо Тимошенко буде затягувати процес ознайомлення, то слідчий має право звернутися до суду з поданням встановити кінцеву дату ознайомлення з матеріалами справи. "Це передбачено частиною 7 статті 218 Кримінально-процесуального кодексу", - зазначив він.
Як повідомлялося, після відвідин Генпрокуратури в середу Власенко повідомив журналістам: "На думку слідчого, нам необхіден тиждень, щоб ознайомитися з матеріалами справи".
Напередодні перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін висловив думку, що для якісного ознайомлення з матеріалами справи про "газові контракти" знадобиться 1-2 тижня.
Як повідомлялося, в ГПУ заявили, що Тимошенко, згідно із законодавством, зобов'язана приходити до слідчого для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас