Кабмін затвердив положення про містобудівний кадастр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив положення про містобудівний кадастр

317
Кабінет Міністрів затвердив положення про містобудівний кадастр.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова.
Постанову "Про містобудівний кадастр" схвалено на засіданні уряду в середу.
Згідно з повідомленням, для вдосконалення державної політики у сфері містобудування в Україні буде створений містобудівний кадастр - державна система збереження і використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови, інформаційні ресурси державних будівельних норм, стандарти та правила для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві.
"Закон "Про регулювання містобудівної діяльності" вперше створив законодавчі підстави для функціонування містобудівного кадастру. Його впровадження передбачає створення динамічної бази даних щодо існуючої забудови з конкретизацією прив'язки об'єктів до певної території або земельної ділянки", - сказав Тихонов.
Міністр зазначає, що містобудівний кадастр повинен давати відповідь на питання щодо розміщення об'єкта будівництва в планувальній системі адміністративної одиниці, визначати гранично допустимі умови і обмеження для кожного окремого земельної ділянки з урахуванням державних будівельних норм, стандартів і правил.
Постановою "Про містобудівний кадастр" уряд затвердив положення про містобудівний кадастр та типове положення про службу містобудівного кадастру.
З набуттям чинності цієї постанови дію втратить постанова Кабінету Міністрів "Про містобудівний кадастр населених пунктів" № 224 від 25 березня 1993 року.
Як повідомляло агентство, 17 лютого Президент Віктор Янукович підписав ухвалений Верховною Радою з урахуванням його пропозицій закон "Про регулювання містобудівної діяльності".
Державне агентство земельних ресурсів прогнозує ухвалення парламентом закону "Про державний земельний кадастр" до липня.
Дані державного земельного кадастру є основою для ведення містобудівного кадастру населених пунктів, кадастрів інших природних ресурсів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас