Путін: Податок на нерухомість стане основою місцевих бюджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Податок на нерухомість стане основою місцевих бюджетів

Казна та Політика
361
Податок на нерухомість незабаром може стати ключовим джерелом доходу місцевих бюджетів, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Вже в недалекому майбутньому істотним, а можливо, і ключовим джерелом доходу місцевих бюджетів стане податок на нерухомість. Нам треба дуже ретельно продумати межі ставок і вирахувань, аби в результаті реформи не постраждали соціально вразливі громадяни", - цитує Путіна РИА "Новости".
"Ми не допустимо ситуацію, при якій пенсіонери, інваліди будуть змушені витрачати всі свої пенсії і допомоги на оплату податку на нерухомість за єдину квартиру або садову ділянку", - додав прем'єр.
По всій країні єдиний податок на нерухомість, який замінить земельний податок і податок на майно, повинні ввести в 2013-му. Зараз податок на майно громадян становить від 0,1 до 2 відсотків і розраховується від інвентаризаційної вартості, а податок на землю - від 0,3 до 1,5 відсотка від кадастрової вартості.
Якою буде ставка єдиного податку, поки невідомо. Висловлювалися припущення, що вона може бути встановлена в межах від 0,01 до 0,05 відсотка від ринкової вартості нерухомості.
Експеримент з введення нового податку може початися в 2012 році відразу в 12 регіонах Росії. "Пілотними" можуть стати республіки Башкортостан і Татарстан, Краснодарський і Красноярський краї, Іркутська, Калінінградська, Калузька, Кемеровська, Нижегородська, Ростовська, Самарська і Тверська області. Зараз в цих регіонах закінчується масова оцінка нерухомості.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас