Експерт: Арешт Тимошенко агукнеться Януковичу так, як він і подумати не міг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Арешт Тимошенко агукнеться Януковичу так, як він і подумати не міг

Кримінал
16448
Якщо Юлія Тимошенко буде заарештована, то реакція світової спільноти буде різко негативною, переконаний експерт Польського інституту міжнародних відносин Лукаш Адамський, пише LB.ua.
За його словами, "це буде черговий приклад вибіркового правосуддя, яке насправді завжди було в Україні, а зараз посилюється ще більше". На думку експерта, "незалежно від того, винна Тимошенко чи ні, виникає питання, чому українська прокуратура не проводить подібних слідчих дій проти інших українських політиків, пов'язаних з Партією регіонів або з екс-президентом Віктором Ющенком. Досі, наприклад, не встановлені винні у фальсифікаціях на президентських виборах 2004 року. Мало того - на той час голова Центральної виборчої комісії Ківалов нині є депутатом від Партії регіонів".
На думку Адамського, "якщо Тимошенко залишиться за ґратами", то варто чекати негативної реакції світової спільноти.
"По-перше, Європейський парламент, особливо Європейська Народна Партія, по-друге - дипломати західних країн і США дуже рішуче скажуть, що такі дії неприйнятні. Світові ЗМІ поширюватимуть дуже негативний образ України і її керівництва, ну і це, звичайно, збільшить напругу, яка є в українському суспільстві. Я скажу так - це може призвести до наслідків, яких навіть не чекає нинішня українська влада", - заявив Адамський. Він також висловив щиру надію, що все-таки Тимошенко залишиться на волі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас