Експерт: у 2011 році зростання ВВП США складе близько 2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: у 2011 році зростання ВВП США складе близько 2%

Казна та Політика
208
Про економічну ситуацію в США і перспективи зростання американської економіки. "Останні кілька років поліпшення були досить помітними за рахунок інвестицій уряду в інфраструктуру, - розповів в інтерв'ю радник Барака Обами з економічних питань Сем Гілліланд. - Я думаю, що це продовжиться. Тобто, влада і далі буде витрачати гроші на різні інфраструктурні проекти, що буде підтримувати економіку".
Але проблеми є, зазначив експерт. Зокрема, стан ринку праці - одна з причин слабкого зростання. Поліпшення ситуації з зайнятістю відбувається навіть повільніше, ніж загальне відновлення корпоративного сектора в США. "Тому сподіваюся, що з часом, ми побачимо більш активне створення робочих місць. Це, дійсно, зараз проблема № 1", - підкреслив Гілліланд.
"Думаю, що в I кварталі темпи зростання ВВП становили близько 2%. Прогноз на весь 2011 рік - 3%. Але дехто з нас скептично ставиться до цієї цифри. Не всі впевнені, що економіка буде рости зі швидкістю в 3%. Мій власний прогноз - ближче до 2%. Частково це пов'язано з цінами на нафту і, відповідно, вартістю палива", - вважає фахівець.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас