Війна з Каддафі може обійтися британцям в 1,6 млрд. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війна з Каддафі може обійтися британцям в 1,6 млрд. дол

Казна та Політика
349
Участь британських військових в операціях в Лівії обходиться платникам податків у 38 млн. фунтів (61,5 млн. дол) на тиждень. Якщо операція продовжиться до вересня, вона може обійтися платникам податків в 1 млрд. фунтів стерлінгів (1,6 млрд. дол).
Представники міністерства оборони повідомили, що загальна вартість операцій в Лівії з початку бомбардувань склала 161 млн. дол, передає BFM.ru. Аналітик Френсіс Туза вважає, що ці оцінки занижені і армія витратила як мінімум 486 млн. дол.
На думку експерта, витрати будуть зростати в міру розширення масштабів бомбардувань в Лівії. При цьому ВПС будуть економити на навчаннях.
Як відомо, британські військові беруть активну участь в операціях в Лівії з моменту введення заборони на польоти в небі над африканською країною. За цей час ВПС Великобританії провели більше 6 тис. вильотів (25% від всіх вильотів коаліції). Під час атаки на лівійські порти британські бомбардувальники "Торнадо" потопили декілька кораблів лівійського флоту і серйозно пошкодили фрегат "Аль-Гардабія".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас