Експерт: Великобританія пережила крах своєї економічної моделі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Великобританія пережила крах своєї економічної моделі

Казна та Політика
1127
Великобританія пережила крах своєї економічної моделі, яка існувала при 13-літньому правлінні лейбористської партії. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, про це заявив у суботу міністр у справах бізнесу Вінс Кейбл.
"Ми зіткнулися з повним крахом тієї моделі, яка базувалася на споживчих витратах, на мильній бульбашці цін на нерухомість, на роздутій банківській системі, коли 3 банки мають більший баланс, ніж вся британська економіка", - пояснив міністр.
"У нас був дуже глибока криза, - додав Кейбл, - і знадобиться ще довгий час, щоб з неї вибратися. Ми дійсно стали біднішими, більшою частиною через обвал банківської системи, рецесію, що послідувала за ним, і частково через обмеження, під впливом яких ми перебуваємо у зв'язку зі змінним балансом світової економіки", - зазначив він.
За словами експерта, ці зміни, зокрема, знаходять відображення в тому простому факті, що Великобританія більше вже не вважається світовим ціноутворювачем. "Ми встановлюємо наші ціни відповідно до положення на світовому ринку сировини, вплив на який надають Китай та Індія", - пояснив міністр.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас