Колишнього британського міністра посадили у в'язницю за шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишнього британського міністра посадили у в'язницю за шахрайство

Кримінал
282
Лондонський суд ухвалив вирок екс-міністру довкілля Великобританії Еліоту Морлі, звинуваченому в шахрайстві. Колишній держслужбовець проведе у в'язниці 16 місяців.
Еліоту Морлі, який одночасно мав депутатський мандат, ставилися в провину два випадки зловживання депутатськими привілеями, що дозволяють йому отримувати компенсації за деякі пов'язані з роботою витрати.
Зокрема, як з'ясувало слідство, в 2004 і 2007 роках чиновник підроблював рахунки по іпотеці, які представив в держоргани, передає Lenta.ru. В результаті йому були виплачені компенсації загальною сумою в 32 тис. фунтів стерлінгів (52 тис. дол.), на які він насправді не мав права.
Підозри на адресу міністра з'явилися в 2009 році. Тоді у Великобританії розгорівся скандал, під час якого розкрилися незаконні витрати деяких посадових осіб. Спочатку Морлі, якому незабаром пред'явили звинувачення, відмовлявся визнати провину, проте пізніше зізнався в порушеннях.
Окрім Еліота Морлі під слідство попали, як мінімум, ще троє парламентарів. Зокрема, депутата Девіда Чайтора викрили в схожих махінаціях на більш ніж 18 тис. фунтів, його колегу Джима Девайна - в шахрайстві на 8,3 тис. фунтів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас