Обама: План підтримки економік Єгипту і Тунісу буде представлений на саміті G8 в Довілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: План підтримки економік Єгипту і Тунісу буде представлений на саміті G8 в Довілі

Казна та Політика
133
План модернізації економік Єгипту і Тунісу, в яких після масових заворушень змінилася влада, буде представлений наступного тижня під час саміту "великої вісімки" в Довілі у Франції, повідомив президент США Барак Обама.
"Ми попросили Світовий банк і Міжнародний валютний фонд представити наступного тижня на саміті G8 план стабілізації і модернізації економік Єгипту і Тунісу. Ми повинні разом допомогти їм відновитися і надати підтримку перед виборами, які пройдуть пізніше цього року", - сказав Обама, виступаючи в четвер з промовою про нову політику США в регіоні Близького Сходу і Північної Африки. "Ми закликаємо інші країни надати допомогу Єгипту і Тунісу в забезпеченні їхніх короткострокових фінансових потреб", - додав він.
Американський президент також пообіцяв Єгипту полегшення боргового тягаря. "Ми не хочемо, щоб демократичний Єгипет був обтяжений боргами минулого. Ми звільнимо демократичний Єгипет від 1 мільярда боргу і обговоримо з нашими єгипетськими партнерами можливість інвестування цих ресурсів у прискорення економічного зростання і розвиток підприємництва", - заявив Обама. "Ми допоможемо Єгипту відновити доступ до ринків, надавши гарантії по кредитах на 1 мільярд доларів. Ці кредити будуть потрібні для фінансування інфраструктури і створення робочих місць. І, звичайно, ми допоможемо новому уряду відновити активи, які були розкрадені", - відзначив глава Білого дому.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас