Стросс-Кану висунули офіційні звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кану висунули офіційні звинувачення

Кримінал
527
Суд Нью-Йорка офіційно висунув екс-голові Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініку Стросс-Кану звинувачення у злочинах сексуального характеру, передає радіо "Свобода".
Крім того суд у Нью-Йорку сьогодні знову відмовився випустити під заставу колишнього главу МВФ, якого обвинувачують в сексуальних домаганнях та спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він зупинявся.
Відзначимо, 62-річний Стросс-Кан, який перебуває в нью-йоркській в'язниці "Райкерс-Айленд", заперечує всі звинувачення проти нього.
Нагадаємо, раніше сьогодні Стросс-Кан подав у відставку з посади директора-розпорядника МВФ. У повідомленні МВФ вказувалось, що Д.Стросс-Кан інформував виконавчу раду фонду про свій намір піти з посади директора-розпорядника МВФ. Відповідний документ був направлений від імені Стросс-Кана виконавчій раді фонду. Його відставка набула чинності негайно.
"Я хочу захистити заклад, в якому я служив з честю і гідністю і присвятити всі сили, час і енергію для доказу своєї невинності", - наголошується в документі, направленому від імені Стросс-Кана в раду МВФ.
Стросс-Кан був арештований 14 травня в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки готелю. Звинувачення будуються на свідченнях 32-літньої покоївки. Потерпіла стверджує, що увійшла в номер, де зупинився Стросс-Кан близько першої години дня в суботу. Там на неї накинувся голий Стросс-Кан, який намагався її зґвалтувати. Жінка вирвалася, втекла з номери і звернулася в поліцію.
Крім того, 16 травня ц.р. французька письменниця Трістан Банон заявила, що може подати в суд на голову МВФ за сексуальні домагання майже десятирічної давності. За словами юриста, в 2002 р. глава МВФ спробував зґвалтувати Т.Банон в квартирі, де вона збиралася взяти у Стросс-Кана інтерв'ю.
62-річний Стросс-Кан керував МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас