Конвертаційний центр з мільйонним обігом ліквідували на Луганщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конвертаційний центр з мільйонним обігом ліквідували на Луганщині

Кримінал
278
У Луганській області ліквідували конвертаційний центр, через який правопорушники вивели в тіньовий обіг понад 80 мільйонів гривень. Про це УНН повідомили в прес-службі СБУ.
Встановлено, що організатори конвертаційного центру створили більше 10 комерційних структур, частина яких виконувала "транзитні" функції і призначалася для акумулювання безготівкових коштів на банківських рахунках, а частина, зареєстрована на підставних фізичних осіб, використовувалася для зняття готівкових грошей. За цією схемою від серпня 2010 р. зловмисникам вдалося перевести в готівку близько 80 мільйонів гривень (15-20 млн грн щомісяця).
Наприкінці квітня співробітники СБУ припинили його функціонування. Правоохоронці заблокували на рахунках структури понад 700 тис. грн, вилучили значну кількість документації, що стосується діяльності підставних фірм, печаток, бланків і т.п.
За матеріалами СБУ, податкові органи порушили кримінальну справу за ч.2 ст.205 КК України, яка передбачає відповідальність за фіктивне підприємництво, що завдало великої матеріальної шкоди. Слідство у справі триває. Визначається коло осіб, причетних до функціонування протизаконної схеми та документування протиправної діяльності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас