Темпи росту ВВП США і зниження безробіття поки не досягли цілей ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи росту ВВП США і зниження безробіття поки не досягли цілей ФРС

Казна та Політика
163
Федеральна резервна система (ФРС) поки не досягла своїх цілей, оскільки темпи підйому ВВП США є помірними, а безробіття в країні занадто високим, заявив глава Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільям Дадлі.
"Відновлення економіки США залишається помірним, і нам як і раніше належить пройти довгий шлях до досягнення цілей Федерального резерву, що передбачають забезпечення повної зайнятості та цінової стабільності", - цитує його слова агентство Bloomberg.
Інфляція, що перевищує 3%, "трохи вища за бажаний рівень", що зумовлено зростанням цін на сировинні товари, заявив Дадлі.
"Дуже важливо, однак, що, навіть з урахуванням різкого зростання цін на енергоносії та продукти харчування за останній рік, підвищення вартості інших товарів і послуг було обмеженим", - зазначив він.
Споживчі ціни (індекс CPI) у США в квітні збільшилися на 3,2% в річному численні. Ціни без урахування вартості палива і продуктів харчування (індекс Core CPI) виросли за рік на 1,3%.
"Показники базової інфляції залишаються нижчими за рівні, що узгоджуються з поняттям цінової стабільності. Якщо ціни на сировину стабілізуються і впадуть, можна очікувати на повернення загальної інфляції до більш прийнятних рівнів", - вважає Дадлі.
За його словами, ослаблення темпів зростання американської економіки в першому кварталі цього року було тимчасовим і відбило скорочення споживчих витрат на тлі підвищення цін на енергоносії і продукти харчування.
ВВП США виріс на 1,8% у першому кварталі 2011 року в порівнянні з 3,1% у четвертому кварталі.
Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозують темпи зростання американської економіки в поточному кварталі на рівні 3,3%, в 2011 році - 2,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас