Попереднє судове засідання у справі Луценка призначено на 23 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попереднє судове засідання у справі Луценка призначено на 23 травня

Кримінал
201
Попереднє судове засідання у справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка призначено на 23 травня. Про це РБК-Україна повідомив його адвокат Ігор Фомін.
Адвокат також додав, що Луценко написав заяву про доставку його в зал суду, оскільки він хоче брати участь у попередньому судовому засіданні.
17 травня Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила кримінальну справу проти Луценка з обвинувальним висновком до Печерського районного суду для розгляду по суті.
Відзначимо, Луценко 22 квітня оголосив безстрокову голодовку, підкресливши, що це для нього єдина можливість висловити свій протест проти незаконного утримання під вартою.
Раніше, 13 травня, заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко заявив, що ГПУ не має підстав для зміни запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Луценка. За його словами, це питання перебуває виключно в компетенції слідчого і суду. Він відзначив, що оголошення голодовки Луценка "є не що інше, як тиск на органи прокуратури, суд і громадськість з метою уникнення кримінальної відповідальності і спотворення громадської думки про вчинені ним злочини".
Нагадаємо, Печерський районний суд м. Києва 29 квітня за поданням слідчого прийняв рішення про обмеження часу ознайомлення захисників Луценком з матеріалами кримінальної справи до 16 травня. 9 травня ц.р. в ГПУ повідомили, що екс-міністр внутрішніх справ Луценко переведений в медчастину Лук'янівського СІЗО в Києві. Пізніше його перевели в цивільну поліклініку. За висновками докторів медичних наук провідних установ міністерства охорони здоров'я з гастроентерології, кардіології і ендокринології, загальний стан здоров'я Луценка був визнаний задовільним, вживання заходів примусового годування екс-міністр не потребував.
Як повідомлялося, Луценка було затримано 26 грудня 2010 р. Апеляційний суд Києва 21 квітня ц.р. продовжив йому запобіжний захід у вигляді перебування під вартою до 26 травня 2011 р. за поданням ГПУ.
26 січня Луценку було пред'явлено остаточне звинувачення в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном у особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що викликає тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду правам громадян, що охороняються законом, вчинене працівником правоохоронного органу).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас