Україна - в аутсайдерах світового рейтингу конкурентоспроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна - в аутсайдерах світового рейтингу конкурентоспроможності

Казна та Політика
558
В світовому рейтингу конкурентоспроможності World Competitiveness Yearbook 2011, опублікованому швейцарською бізнес-школою IMD, Україна зайняла 57-е місце.
Гірше від Україну в рейтингу виявилися лише дві держави - Хорватія і Венесуела (58 і 59 місць, відповідно).
Перше місце в нинішньому рейтингу розділили США і Гонконг, а лідер минулого року, Сінгапур, виявився третім. На четвертому місці виявилася Швеція, а замкнула п'ятірку лідерів - Швейцарія.
Канада зараз розмістилася на 7-му місці, Німеччина - на 10-му, Ізраїль - на 17-му, Китай - на 19-му, Японія - на 26-му, Індія - на 32-му, Бразилія - на 44-му місці, Росія – на 49-му .
Найвище місце серед колишніх радянських республік зайняла Естонія - 33-є. До рейтингу також увійшли Казахстан (36-е місце) і Литва (45-е місце).
Підрахунок балів бізнес-школа IMD проводить по чотирьох головних критеріях - стан економіки, ефективність уряду, ефективність бізнесу і стан інфраструктури, які, у свою чергу, підрозділяються більш ніж на 300 конкретніших показників. Наприклад, за таким показником як рівень корупції цього року Україна перебуває на останньому місці, слідом за нею - Росія.
Бізнес-школа IMD розташована в швейцарській Лозанні, створена в січні 1990 року на базі двох раніше незалежних бізнес-шкіл - IMI, заснованої в 1946 році в Женеві компанією Alcan, і IMEDE, створеної в 1957 році в Лозанні компанією Nestle.
IMD опублікувала щорічний світовий рейтинг конкурентоспроможності в 23-й раз.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас