Рахункова палата: Мінрегіонбуд за 2010-2011 рр. з порушенням законодавства використав 700 млн грн, спрямованих на розвиток регіонів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Мінрегіонбуд за 2010-2011 рр. з порушенням законодавства використав 700 млн грн, спрямованих на розвиток регіонів України

Кримінал
104
Міністерство регіонального будівництва, розвитку і ЖКГ неефективно та з порушенням чинного законодавства використало 700 млн грн спрямованих на розвиток регіонів України.
Про це в ході розширеного засідання парламентського комітету за участю представників міністерства та інших державних органів заявив головний контролер, директор департаменту Рахункової палати з питань використання коштів державного бюджету в регіонах Георгій Самусь, передає кореспондент РБК-Україна.
"Неефективно та з порушенням законодавства використано кошти держбюджету спрямовані на розвиток регіонів у сумі близько 700 млн грн", - сказав Самусь, додавши при цьому, що Рахункова палата надала учасникам засідання результати перевірки проведеної за 2010 - поточний період 2011 р.
"Результати... підтверджують, що система управління коштами держбюджету, які виділяються щороку на розвиток регіонів суперечливі і малорезультативні... Хоча минулого року обсяги субвенції в порівнянні з попереднім бюджетним періодом зросли більш ніж у 10 разів, змушений констатувати, що істотних змін у розвитку регіонів не відбулося. Перешкодила цьому недосконалість чинного механізму формування та розподілу міжбюджетних трансфертів та відсутність цілеспрямованої роботи центральних і місцевих органів виконавчої влади щодо визначення пріоритетів фінансування", - підкреслив Самусь.
Він також зазначив, що чинний механізм надання субвенцій для здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку регіону у звітному періоді не забезпечував прогнозованості фінансування відповідних витрат.
За словами Самуся, ці субвенції переважно розподілялися і перерозподілити між місцевими бюджетами незаконно за рішенням уряду "при цьому до планових показників в 2010 р. вносилися численні зміни щодо їх кількості, обсягів та списку заходів. Відповідно перерахування коштів відкладалося".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас