Годинникарі і ювеліри скаржаться, що їх заганяють у тінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Годинникарі і ювеліри скаржаться, що їх заганяють у тінь

Казна та Політика
287
Спілка підприємств української годинникової промисловості заявляє про підтримку Весняного маршу протесту, який відбудеться 19 травня під стінами Верховної Ради України в рамках Всеукраїнської акції "Вперед ". Про це йдеться в заяві Союзу, переданій УНІАН.
Виробники та постачальники годинників висловлюють свою стурбованість економічною ситуацією, що склалася в країні, а саме: стрімким падінням купівельної спроможності на внутрішньому ринку; митною політикою, спрямованою на безпідставне підвищення реальної митної вартості у декілька разів, що веде до знищення легального імпорту та зростання цін на імпортні товари для населення; високим рівнем корупції та непрозорості процедур у сфері державних закупівель; регулюванням економіки адміністративно - командними, а не ринковими методами, т.д.
Як наголошується в заяві, підтримуючи акцію "Весняний марш протесту", представники ювелірної та годинникової галузі вимагають проведення виваженої економічної політики, спрямованої на розвиток внутрішнього ринку та ліквідацію корупції в усіх сферах, особливо на митницях і в системі державних закупівель, а також обмеження втручання держави в підприємницьку діяльність суб'єктів бізнесу.
"Наші фахівці готові взяти безпосередню участь у розробці відповідних нормативних актів, спрямованих на поліпшення економічного клімату в країні і сприяти конструктивному діалогу з владою", йдеться у заяві Союзу підприємств української годинникової промисловості.
Нагадаємо, 13 квітня в Києві відбулися збори Народної колегії акції "Вперед", в яких взяли участь більше 420 делегатів з усіх регіонів України, на яких було схвалено рішення розпочати 19 травня під стінами Верховної Ради Весняний марш протесту. Серед вимог акції - припинення антинародних реформ та економічних репресій, початок реальної боротьби з корупцією в усіх ешелонах влади, ухвалення пакету "Народних реформ", розроблених суспільством. Ініціатором розробки пакету законодавчих ініціатив "Народна реформа" є народний депутат України Наталія Королевська. У пакет "Народних реформ" входять законопроекти про спрощену систему оподаткування, скасування єдиного соціального внеску для інвалідів та пенсіонерів; посилення персональної відповідальності чиновників за посадові зловживання; збільшення прожиткового мінімуму та ряд інших соціально-економічних ініціатив.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас