ЄЦБ звинувачує ринки в тиску на Грецію з метою добитися реструктуризації боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ звинувачує ринки в тиску на Грецію з метою добитися реструктуризації боргу

Казна та Політика
201
Член ради керівників Європейського центрального банку Юрген Штарк звинуватив у середу великих гравців фінансових ринків у наданні спекулятивного тиску на Грецію з метою добитися реструктуризації її боргу.
"Це (реструктуризація) не є думкою всіх учасників ринку. Це дискусія, яка йде з Лондона і Нью-Йорка. Я не знаю, що за нею стоїть - глибоко вкорінені інтереси або щось ще", - сказав чиновник ЄЦБ , виступаючи на конференції Economist на курорті Лагонісі поблизу Афін. Він додав, що можлива реструктуризація буде "рецептом катастрофи", оскільки знищить частково або повністю капітал грецьких банків, що входять до основних утримувачів суверенного боргу.
"Це ілюзія - думати, ніби реструктуризація, секвестр боргу або щось інше допоможе вирішенню проблем", - сказав Штарк.
Грецькі облігації б'ють рекорди прибутковості, не дозволяючи країні повернутися до самостійних запозичень. Греція рефінансує свій борг за рахунок 110-мільярдних кредитів ЄС і МВФ, але вже в 2012 році їй буде потрібне додаткове фінансування. Чутки щодо варіантів вирішення грецьких боргових проблем викликають нервозність на ринках вже кілька тижнів.
Однак, за словами Штарка, загальні настрої на ринку не свідчать про швидку реструктуризацію грецького боргу. Він зазначив, що Греції необхідно "подвоїти зусилля" щодо реалізації узгодженої з кредиторами бюджетної програми, яка наразі відстає від графіка.
Як повідомляє в середу грецька преса, уряд країни зайнятий цими днями переписуванням середньострокової програми бюджетних скорочень, яку забракували інспектори ЄС і МВФ. Очікується, що програма буде припускати скорочення витрат розміром більше 20 млрд євро в 2012-2015 роках.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас