Зростання кількості безробітних у Великобританії у квітні було максимальним з січня 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання кількості безробітних у Великобританії у квітні було максимальним з січня 2010р

Казна та Політика
110
Кількість громадян Великобританії, що одержують допомогу з безробіття, у квітні збільшилася відразу 12,4 тис. і склала 1,468 млн чоловік, свідчать дані Національного статистичного управління.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не очікували на зміну показника.
Згідно з переглянутими даними, в березні кількість безробітних підвищилася на 6,4 тис., а не на 0,7 тис., як повідомлялося раніше.
Збільшення кількості безробітних у Великобританії підтверджує нестійкість відновлення економіки країни на тлі різкого скорочення держвидатків і прискореної інфляції.
Тим часом кількість безробітних, підрахована за методикою Міжнародної організації праці (МОП), скоротилвся в січні-березні на 36 тис. в порівнянні з попереднім кварталом - до 2,46 млн осіб.
"Ми підозрюємо, що ймовірне збереження темпів зростання нижче за середній рівень означає, що приватний сектор не зможе повністю компенсувати втрату робочих місць у державному секторі, яка стане результатом здійснюваного скорочення бюджетних витрат", - відзначив економіст IHS Global Insight Говард Арчер.
Рівень безробіття, розрахований за методикою МОП, у січні-березні склав 7,7% у порівнянні з 7,9% у жовтні-грудні. Для порівняння: рівень безробіття в єврозоні становить 9,9%, у США - 9%, в Японії - 4,6%.
Банк Англії минулого тижня погіршив прогноз економічного зростання Великобританії на поточний рік через зростання інфляційного тиску і скорочення держвидатків.
Зростання середньої заробітної плати в січні-березні посилилося до 2,3% з 2,1% у грудні-лютому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас