Гайтнер: Дефіцит бюджету США можна подолати лише рішучими реальними заходами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: Дефіцит бюджету США можна подолати лише рішучими реальними заходами

Казна та Політика
379
Проблему бюджетного дефіциту в США, що загрожує підривом економіки і національної безпеки країни, можна вирішити лише за рахунок рішучих і реальних заходів, а не спробами зменшити серйозність питання, стверджує міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
"Ні Конгрес, ні адміністрація не повинні використовувати нереалістичні припущення про майбутнє економічне зростання або про майбутню політичну рішучість, або інші форми магічного мислення, щоб зменшити масштаби необхідних реформ", - цитує виступ Гайтнера в Гарвардському клубі в Нью-Йорку агентство Bloomberg.
"Бюджетні проблеми настільки великі, що вони загрожують підривом основ нашої майбутньої економічної потужності і здатності захищати інтереси національної безпеки", - вважає міністр фінансів.
Обсяг державного боргу США в понеділок досяг стелі, визначеної законодавством, - $14,294 трлн, і законодавці разом з урядом намагаються виробити угоду, яка дозволить підняти верхню межу запозичень, скоротити держвидатки і в цілому забезпечити безперебійну роботу всіх державних органів і установ.
Гайтнер хотів би, щоб голосування з цього питання в Конгресі завершилося до липня, а не на початок серпня, коли США впритул зіткнутися із загрозою дефолту.
Проте питання про те, чи буде дефолт в США, викликало в Гайтнера здивування. "Ми - Сполучені Штати Америки. Ви, мабуть, жартуєте" з приводу дефолту", - сказав він.
Міністр вважає, що, незважаючи на протидію з боку деяких республіканців, стеля щодо держборгу буде рано чи пізно піднята.
Одним з найважливіших завдань уряду Гайтнер вважає підтримку довіри до долара і US Treasuries.
"В гірші моменти кризи люди фактично говорили, що хочуть вкладати гроші в долари, в Treasuries, і нам потрібно це зберегти. Ми хочемо діяти так, щоб збільшувати цю довіру з часом, а не користуватися її перевагами", - заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас