Кабмін: Позитивний ефект від Податкового кодексу є "вже сьогодні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: Позитивний ефект від Податкового кодексу є "вже сьогодні"

Казна та Політика
693
Позитивний ефект від впровадження Податкового кодексу, який набрав чинності в поточному році, можна спостерігати вже сьогодні. Про це заявив перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський.
"Зазвичай бізнес насторожено ставиться до будь-яких новацій. Тому результати першого кварталу або півроку, як показує практика, є попередніми", - підкреслив він.
Але, як відзначив чиновник, навіть незважаючи на це, податкові новації "вже проявили свою ефективність": майже на 40% збільшені надходження до державного бюджету в порівнянні з першим кварталом 2010 року. "І це при тому, що ми тільки почали працювати за новим Податковим кодексом", - відзначив він.
У свою чергу голова Державної податкової служби (ДПС) України Віталій Захарченко підкреслив, що податкова систематично аналізує дію норм Податкового кодексу, його вплив на діяльність галузей економіки.
"Темпи зростання платежів у порівнянні з минулим роком склали 188,5%. Це значно випереджає темпи, які були закладені міністерством фінансів на поточний рік. Це 26,5 млрд грн. додаткових надходжень до бюджету, якщо порівнювати з минулим роком. Ці дані стосуються лише податкової служби, яка забезпечує 64,5% надходжень до державного бюджету, а є ще митниця".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас