Європейські політики закликають главу МВФ Стросс-Кана піти у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські політики закликають главу МВФ Стросс-Кана піти у відставку

Казна та Політика
399
Глава МВФ Домінік Стросс-Кан, заарештований в Нью-Йорку за звинуваченням у спробі згвалтування, повинен подумати про свою відставку, заявила міністр фінансів Австрії Марія Фектер, передає ВВС.
"Я не буду коментувати юридичні питання", заявила Фектер, але додала, що "з огляду на ситуацію, що склалася, а також той факт, що він не був випущений під заставу, йому варто замислитися, чи не завдає він шкоди МВФ".
Зі свого боку міністр фінансів Іспанії Елана Сальгадо сказала, що проти глави МВФ "висунуто дуже серйозні звинувачення", але лише він сам може вирішити, чи повинен він подавати у відставку. Іспанський міністр також висловила співчуття жінці, яка звинувачує Стросс-Кана. "Якби мені довелося висловити свою підтримку і солідарність з ким би то не було, то, безсумнівно, я б підтримала жінку, що стала жертвою насильства, якщо звичайно це сталося".
У той же час, на підтримку Стросс-Кана виступив прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, який вважає себе його другом. "Це дуже сумно. Мені не подобається те, що я бачу на екрані телевізора", - сказав він.
Нагадаємо, 16 травня ц.р. суд Нью-Йорку ухвалив рішення залишити під вартою голову Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана. Представники суду відзначили, що підозрюваний не має права на звільнення під заставу і буде перебувати в ув'язненні до наступної дати судового слухання.
Раніше повідомлялось, що адвокати глави МВФ Стросс-Кана знайшли алібі своєму клієнтові, підозрюваному у спробі згвалтування. За версією захисту, Стросс-Кан не здійснював насильницьких дій відносно покоївки американського готелю, тому що в момент передбачуваної спроби згвалтування обідав разом зі своєю дочкою.
Стросс-Кан був заарештований 14 травня в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки готелю. Звинувачення будуються на свідченнях 32-річної покоївки. Потерпіла стверджує, що увійшла в номер, де зупинився Стросс-Кан близько години дня в суботу. Там на неї накинувся голий Стросс-Кан, який спробував її згвалтувати. Жінка вирвалася, втекла з номера і звернулася в поліцію.
Крім того, 16 травня ц.р. французька письменниця Трістан Банон заявила, що може подати до суду на главу МВФ за сексуальні домагання майже десятирічної давності. За словами юриста, в 2002 р. глава МВФ спробував згвалтувати Банон в квартирі, де вона збиралася взяти у Стросс-Кана інтерв'ю.
62-літній Стросс-Кан керує МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції.
Відзначимо, це не перший "сексуальний скандал за участю Стросс-Кана. У 2008 р. журналісти дізналися про зв'язки Стросс-Кана з однієї із співробітниць МВФ, яка перебувала у нього в підпорядкуванні. Коли ця працівниця звільнилася з МВФ, вона отримала надзвичайно щедру грошову винагороду. Пізніше Стросс-Кан заявив, що жалкує про свої зв'язки, назвавши їх "помилкою".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас